nl-be en

Den Hout

Hengst - 1.68M - 2018 - Donker Bruin

Diamond Hit Don Shufro Donnerhall
Fiesta
Loretta Ramino
Lassie
Cadeaurijke - Ster PROK Tolando Krack C
Narina - Elite Pref Pres Sport PROK
Elvira - Elite Pref Pres PROK Ulft - Keur
Toranyke - Keur Pref

Over deze NRPS gekeurde zoon van Diamond Hit is best wat te vertellen! Omdat wij al een paar nakomenlingen van zijn moeder gezien hadden waar wij heel enthousiast over waren wilden wij ook wel zon talentje op stal dus contacteerde ik de eigenaar van Cadeaurijke en zo kwamen we bij Den Hout uit. Maar wij waren niet de enige die die nakomenlingen opgevallen waren gezien die bij Gertjan van Olst op stal stonden en Gertjan ook wel oren had naar Den Hout. Dus al snel verhuisde hij, werd voorgesteld bij het NRPS en met hele mooie cijfers goedgekeurd (80 punten). 

Wat tijdens de verrichting ook al opviel was de inzet en bewerkbaarheid van Den Hout. En dat is ook gelijk zijn valkuil! Den Hout weet dat hij hengst is en toch kan je hem zo tussen de merries op stal zetten. Hij gaat gewoon met de andere paarden buiten, met alles is hij eigenlijk super makkelijk en je kan er een kanon bij af schieten! Ook onder het zadel is hij in die zin heel makkelijk dat hij makkelijk leert en een heel handig lijf heeft. Maar dat wil ook zeggen dat je hem voor zichzelf moet beschermen. En zijn ruiter is helaas iets té enthousiast geweest. Zo springt hij simpel de wissels, laat hij duidelijk zien te kunnen sluiten en de piaff passage geen probleem voor hem zijn. Maar gezien hij pas 4 is heeft hij dat mentaal niet helemaal bij kunnen benen en zijn de simpele dingen als een stap draf overgang nu ooit een uitdaging. Daarom dat wij terug bij af begonnen zijn zodat hij weer meer plezier in het werk krijgt en de basis er eerst goed op staat voor we verder zullen gaan.

Uit deze moederlijn komen al een serie aan sportpaarden. Zo loopt zijn halfbroer Ignado-Rijk inmiddels Licht Tour. Verder zien we in de directe moederlijn het Grand Prix paard Apart, de Lichte Tour paarden Swing Time II, Upendor-Rijk, Oronijke, Alibi, Baronijke-L en Divident.L.

 

Meer info

Niveau:L / 2nd Level
Bijzonderheden:

NRPS Goedgekeurde hengst